Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres
nézet
Gyártók
92 TÉTEL

Az autós vontatókötelekkel kivontatható a terepen elakadt autó, vagy ezek segítségével egy másik gépkocsival vontatható. Ezek 4-6 méter hosszú kötelek, melyek mindkét végén rögzítőelemek találhatók.

A vontatókötelek fajtái

Anyag alapján:

  • Fém. Ezek a termékek számos acélkábelből vannak összesodorva. Nagyon tartósak, de hajlamosak a korrózióra. Nem rugalmasak, így tárolásuk emiatt kényelmetlen lehet. Az ilyen eszközök csak vontatásra megfelelők. Ezekkel elakadt gépkocsit nem lehet kihúzni, mivel ezek a kötelek elszakadhatnak, ha megakadnak és megrongálhatják a gépkocsit.
  • Textil. Általában nejlonból, szizálból vagy manilakenderből készülnek. Online rendelhet lapos pántot vagy például fonott kötelet is. Ezek kompakt méretűen és szakadás esetén biztonságosak. Használatuk egy kényelmetlenséggel jár: nedvszívók, így az ilyen autós kiegészítőt minden használatot követően meg kell mosni és meg kell szárítani.
  • Polipropilén. Kiválóan alkalmasak az autó hóból vagy sárból való kivontatására. Rugalmasak és tompítják a járművek ütődéseit. Hátrányuk, hogy a mechanikus terhelés mellett gyorsan kopnak.
  • Nejlon. Nagyon tartósak és jelentős terhelésnek állnak ellent, miközben megtartják működési jellemzőiket. Ellenállók a nedvességgel és az erős hideggel szemben.

A kiegészítők rögzítésének típusa lehet eltérő. Ezek általában hurkok, horgok vagy karabinerek. A gyártók katalógusaiban található ilyen termékek különböző húzóerővel rendelkeznek. Olyan kiegészítőt kell választania, ami gépkocsija súlyának 150-300%-át képes elhúzni.

Az autós vontatókötél használata

  1. Vontatás előtt ellenőrizze a rögzítéseket. Ha deformálódtak, hívjon autómentőt. Az eszköz rögzítése során kövesse a gyártó utasításait.
  2. Ha az autón lévő vontatószemek elhelyezése lehetővé teszi, rögzítse átlósan a kötelet: az egyik autón lévő baloldali szemtől a másikon lévő jobboldalihoz. Az ilyen rögzítés minimálisra csökkenti a tartozék elszakadásának kockázatát.
  3. A hurkokkal felszerelt tartozékot kösse meg különleges csomóval, például vitorlás csomóval.
  4. A fém és a texti tartozékokat is tárolja nedvességtől védett helyen. Ez hosszabb idejű használatot biztosít.

AutoDoc: kényelmes vásárlás online

Az AutoDoc webáruházunkban kedvező áron vásárolhat vontatóköteleket és egyéb autós kiegészítőket. Amennyiben akció van érvényben a termékre, melyre szüksége van, még olcsóbban vásárolhatja meg azt. Rendeljen online ma, és meglátja, hogy kedvező áron vásárolni egyszerű!

loader Kérjük, várjon...