Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres
nézet
Gyártók
500 TÉTEL

A dísztárcsákat általában az autó megjelenésének javítására használják. Számos eszköz véd a por, a szennyeződések, a homok és más súroló hatású anyagok ellen, mely jó hatással van a fék alkatrészek élettartamára. Emellett ezek a kiegészítők oldalirányú ütközés esetén csökkentik a tárcsa deformációjának kockázatát, mivel elnyelik az ütést.

A dísztárcsák típusai

Alkalmazhatóság alapján:

  • Adott autómodellhez. Követik az eredeti tárcsák kialakítását és az autómárka logójával vannak díszítve. Szépek és megbízhatók, de az árak elég magas.
  • Univerzális. Számos gépkocsihoz megfelelők a sugár mérete alapján választandók. Olcsóbbak az első típusnál és sok esetben a katalógusokban széles választékban találhatók.

Szerkezeti kialakítás alapján:

  • Nyitott típus. Nagy légnyílásokkal rendelkeznek, mely segíti a levegő megfelelő áramlását. Ugyanakkor nem igazán fedik el a kerékszerelvény sérüléseit és nem védenek a portól és a szennyeződésektől. Ráadásul, a tisztításuk is nehéz.
  • Zárt típus. Ezek a kiegészítők kis légnyílásokkal vagy azok nélkül készülnek. Védik a fékrendszer alkatrészeit a szennyeződésektől, elfedik a korróziós foltokat vagy a mechanikai sérüléseket. Ugyanakkor korlátozzák a rendszert hűtő levegő áramlását, mely a fék alkatrészek korai kopását okozhatja.

A dísztárcsák formája is különböző lehet: Lapos vagy íves külső felületük lehet. A lapos kiegészítők szorosan illeszkednek, és nehezen sérülnek meg, mivel szinte egyáltalán nem emelkednek ki. Az íves dísztárcsák kevésbé praktikusak, de jobban mutatnak.

A termékek gyártása során különféle anyagokat használnak fel.

  • Műanyagok. Könnyűek, olcsók és nem rozsdásodnak. A rugalmas műanyagból készült kiegészítők mechanikai ütést követően is visszanyerik formájukat.
  • Fém. A fém kiegészítők nagyon tartósak és elég nagy súlyuk van. Nagy páratartalom esetén nem védettek a korrózió ellen.
  • Különleges típusú gumi. Ezek rugalmas, könnyű, hajlékony anyagok, melyek széles hőmérséklet tartományban használhatók.

A kiegészítők rugós reteszekre vagy a kerékagy csavarokra rögzíthetők. Az első rögzítés típus könnyű fel- és leszerelést biztosít, a második rögzítése és eltávolítása nehezebb, de rögzítése megbízhatóbb.

Tippek a dísztárcsák használatára

  1. Csak olyan kiegészítőt használjon, melynek átmérője és egyéb jellemzői megfelelők. A beszerelési furatoknak és rögzítőknek illeszkedniük kell a szabványos alkatrészekhez.
  2. A dísztárcsa felszerelését megelőzően győződjön meg arról, hogy a termékek nem deformálódtak és nincs rajtuk jelentős sérülés. A reteszes modellek esetében ellenőrizze a rugók merevségét: minél merevebbek, annál megbízhatóbb a rögzítés.
  3. A kiegészítők külső és belső oldalát is szivaccsal és mosószeres vízzel tisztítsa. Rendszerint a gépi autómosás is lehetséges.

AUTODOC: kényelmes vásárlás online

Szeretne kiegészítőket vásárolni előnyös feltételekkel? Regisztráljon az AUTODOC webáruházban. Minden termékünk egészen olcsó, és néhány termékre akció érvényes, így további összeg is megtakarítható. Rendeljen weboldalunkon vagy mobiltelefonos alkalmazásunkon online, hogy kedvező feltételekkel vásárolhasson dísztárcsákat.

loader Kérjük, várjon...