• WEBÁRUHÁZ
  • CLUB
Próbálja ki a prémium fiókot
0
Garázsom
Jármű hozzáadása
0
TÉTEL #20-4111
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Autó motor

5w30 vagy 5w40: melyik motorolaj megfelelőbb a téli használatra

A kenőanyag rendszer teljesítménye közvetlen hatással van a motor élettartamára. Ez az oka annak, hogy a gépjármű tulajdonosok döntő többsége komolyan eltűnődik azon, hogy milyen olajviszkozítású kenőanyagot részesítsenek előnyben a téli időszak előtt a maximálisan megbízható motorvédelem biztosítása érdekében. Ebben a cikkben két rendkívül népszerű motorolaj fajta, az 5w30 és az 5w40 tulajdonságait mutatjuk be, hogy világossá válhasson, melyik a leginkább megfelelőbb a hideg évszakban való használatra.

Több információ

A 2018 első felében népszerű motortípusok Európában

Mely motortípusok voltak a legnépszerűbbek 2018 első hat hónapjában az EU és EFTA országokban?

Ezek a motorok milyen arányban találhatók meg a gépkocsikban? Melyik országban vannak nagyobb számban alternatív üzemanyaggal közlekedő autók?

Új infografikáink segítenek megadni a választ ezekre a kérdésekre.

Több információ

Autófékek

A fékbetétek cseréje: csereperiódus és ára

Ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, azt mondhatjuk, hogy a forgórészekkel érintkező fékbetétek súrlódása lassítja le és állítja meg az autót. A fékbetétek egy nagyon pontos és komplex rendszer részei. Ebben a rendszerben minden egyes alkatrésznek teljes összhangban kell működnie.

Több információ

ABS

Az ABS (Blokkolásgátló fékrendszer) egy olyan rendszer, amely erőteljes fékezés esetén megakadályozza a kerekek teljes blokkolását.

Több információ

Tippek

Vezérműszíj cseréje: csereperiódus és ára

A vezérműszíj vagy fogasszíj a gépkocsink egyik legfontosabb eleme, nélküle a motor működhetne rendeltetésszerűen. A szíj egy olyan különleges, gumiból és textilszálból álló alkatrész, amelynek a belső oldala barázdákkal van ellátva. Az a feladata, hogy összekösse a forgattyús tengelyt a vezérműtengellyel. A szíj feladata a motorszelepek nyitásának és zárásának bizosítása a vezérműtengely és a forgattyús tengely megfelelő fordulatszámon történő forgatásával.

Több információ

Gumiabroncs sebességindex jelentése

Autótulajdonosként fontos, hogy tisztában legyünk az autógumi sebességindexével, terhelhetőségi indexével és méretével. Amikor új gumiabroncsok vásárlásáról van szó, nem lehet nélkülözni ezeket az információkat. A gumiabroncsok sebességi besorolásának ismerete és annak megértése, hogy ezek miként befolyásolják, hogy milyen gumiabroncsokat használhatunk az autón, alapvető fontosságú.

Több információ

Autóvillamosság

Mi a különbség a h7 és a h4 izzó között

Első lépésként érdemes megnéznünk a gépkocsink műszaki dokumentációját. Az autó kézikönyvében pontosan meg van határozva, hogy milyen típusú izzó kompatibilis az autónkkal. Természetesen megnézhetjük magát a autó fényszórók is, ám ez alapján rendszerint nehezebb megállapítani az izzó fajtáját.

Több információ

Autó sebességváltó

Steptronic

A Steptronic egy olyan funkció elnevezése, amely révén manuálisan lehet fokozatot váltani az automata sebességváltók esetében. A Steptorinc rendszer 1996-ban történt kifejlesztése a német ZF Friedrichshafen AG vállalat nevéhez fűződik, és a BMW dizájnján alapszik. Ilyen típusú rendszer található például a BMW, a Mini, az MG és Rover által készített autókban is. A sebességváltót sebességfokozat váltókar, vagy a kormánykeréken elhelyezett gombok révén lehet használni.

Több információ

Tiptronic

A Tiptronic a védjegyzett elnevezése annak a speciális funkciónak, amely lehetővé teszi, hogy a gépjármű vezetője manuálisan is kezelhessen egy automata sebességváltót. A Tiptronic rendszert a Porsche vállalat fejlesztette ki 1990-ben, és eredetileg kizárólag csak a márka égisze alá tartozó gépjármű típusokhoz állt rendelkezésre. Napjainkban már a Tiptronic különböző változatait alkalmazzák a gépjárműveikhez az olyan gyártók, mint az Audi, a Volkswagen, a Seat, és a Peugeot.

Több információ

Szójegyzés

Légzsák

Több információ

Autó klímaberendezés

Hírek

AUTODOC kedvezményes kódok 2024

Sokféleképpen lehet megtakarítani az AUTODOC-nál még kedvezményes kód beváltása nélkül is. Ha szeretnél folyamatosan értesülni a legjobb ajánlatokról, promóciókról és exkluzív akciókról, javasoljuk, hogy iratkozz fel hírlevelünkre.

Több információ

Megnyílik a világ első automatizált parkolója Németországban

Ez a szolgáltatás Stuttgartban, a Mercedes-Benz múzeumban működik, a Daimler és a Bosch német vállalatcsoportok közös projeckjeként. Az autók maguktól parkolnak, mindenféle emberi beavatkozás nélkül: a vezetőnek nem kell mást tennie, csak aktiválni a folyamatot a megfelelő okostelefon alkalmazásban. A vezetők ugyanilyen módon kapják vissza gépkocsijukat.

Több információ

Diagnosztika

Infografika

VW GOLF IV: erősségek

A Volkswagen Golf IV az egyik legnépszerűbb gépkocsi a világon. Ez a generáció 1997-ben jelent meg a piacon. Négy karosszériával készül: kombi, kabrió, 3- és 5-ajtós ferdehátú. Az utóbbi számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyeket számos európai autótulajdonos értékel.

Több információ
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Legfrissebb híreinkhez és tippjeinkhez kérjük, adja meg e-mail címét: