Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
12-6081
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE

Legfrissebb híreinkhez és tippjeinkhez kérjük, adja meg e-mail címét:

Népszerű autóalkatrészek

Diagnosztika

Szervokormány folyadék: hogyan kell kiválasztani, és kicserélni

A szervokormány hasznos élettartam megegyezik az autó élettartamával, de csak abban az esetben, ha a rendszerben nem szivárog a folyadék. A szervokormány meghibásodásának legáltalánosabb okai, ha nem megfelelő olajat használ vagy nem megfelelő időben cseréli azt. Olvassa el cikkünket, hogy megtudja, hogyan kerülheti el a hibákat, amikor hidraulikus folyadékot vásárol és cserél.

Több információ
Féktárcsák túlmelegedése: jelek, okok, a probléma megoldása

Az egyik legáltalánosabb féktárcsa probléma a túlmelegedés. Abban az esetben, ha túlmelegedés esetén a féktárcsák hőmérséklete eléri a kritikus értéket, a fékbetét csúszni kezd a féktárcsán, és a fékrendszer hatékonysága minimálisra csökken.

Több információ

Szójegyzés

ABS

Az ABS (Blokkolásgátló fékrendszer) egy olyan rendszer, amely erőteljes fékezés esetén megakadályozza a kerekek teljes blokkolását.

Több információ
Steptronic

A Steptronic egy olyan funkció elnevezése, amely révén manuálisan lehet fokozatot váltani az automata sebességváltók esetében. A Steptorinc rendszer 1996-ban történt kifejlesztése a német ZF Friedrichshafen AG vállalat nevéhez fűződik, és a BMW dizájnján alapszik. Ilyen típusú rendszer található például a BMW, a Mini, az MG és Rover által készített autókban is. A sebességváltót sebességfokozat váltókar, vagy a kormánykeréken elhelyezett gombok révén lehet használni.

Több információ

Hírek

Miért csökken a dízelek népszerűsége Európában

Manapság Európában szemmel láthatóan csökken a dízelüzemű autók iránti kereslet. Valószínűsíthető, hogy ez a tendencia a soron következő évekre is jellemző lesz. Éppen ezért érdemes kicsit górcső alá venni ezt a témát.

Több információ
A Jaguar először nyerte el az Év Autója címet

Az Év Autója verseny győztesét Genfben hirdették ki. 2019-ben ez a Jaguar I-Pace elektromos crossover lett. Ez az első alkalom, hogy a brit márka egy modellje kapja ezt a díjat.

Több információ

Tippek

Tippek téli autóvezetéshez

A téli időszakban fokozott éberségre van szükség a gépjármű vezetők részéről. Ha csupán pár másodperc erejéig elvonja valami a figyelmét az útról, az rendkívül súlyos közúti balesetet okozhat. Ebben a cikkben felhívjuk a figyelmét arra, hogy mikre kell fokozott figyelmet fordítania a téli időszakban az utakon, valamint azt is, hogy hogyan kerülheti el a veszélyes helyzeteket, és a különféle problémákat.

Több információ
Készítse fel a gépjárművét a télre: tippek szakértőktől

Az autó és a rendszerei fokozott figyelmet igényelnek a hideg évszakban. A gépjármű számos komponense és rendszere extra mértékű terhelés alatt működik ilyenkor, amitől váratlanul meghibásodhatnak, tönkremehetnek. Ennek megelőzése érdekében hasznos tanácsokkal látjuk el önt arra vonatkozóan, hogy hogyan készítse  fel a gépjárművét a téli hideg időszakra.

Több információ

Infografika

Figyelmeztető lámpák, amelyek a különböző rendszerek bekapcsolását jelzik

A modern gépkocsikban számos elektromos rendszer található, és mindegyik külön figyelmeztető lámpával rendelkezik. Összesen több mint száz jelzés található az autóban. Itt ezeket ismertetjük részletesen. Kezdjük a jelzésekkel, melyek egy rendszer be- vagy kikapcsolt állapotát mutatják.

Több információ
A 2018 első felében népszerű motortípusok Európában

Mely motortípusok voltak a legnépszerűbbek 2018 első hat hónapjában az EU és EFTA országokban?

Ezek a motorok milyen arányban találhatók meg a gépkocsikban? Melyik országban vannak nagyobb számban alternatív üzemanyaggal közlekedő autók?

Új infografikáink segítenek megadni a választ ezekre a kérdésekre.

Több információ