Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres
nézet
Válasszon kategóriát
Gyártók
241 TÉTEL

Az univerzális tömítőanyagok polimerek alapanyagként történő felhasználása révén előállított termékek. Megakadályozzák a nedvesség és a szennyeződések bejutását a különböző csatlakozók belsejébe, és meggátolják a munkafolyadékok szivárgását. A tömítések alternatívájaként, illetve velük együtt is használhatók.

Az univerzális tömítőanyagok típusai

A hatóanyag szerint az alábbi típusúak lehetnek:

  • Szilikonos tömítőanyagok. Nagyméretű hézagok tömítésére alkalmasak, gyorsan megszilárdulnak, és képesek ellenállni extrém hőmérsékletnek is.
  • Poliuretán. Nagyfokú rugalmasság jellemzi őket. A használatuk révén különböző anyagokból készült elemeket is össze lehet kötni.
  • Dimetakrilát. Anaerobként is ismert termékek, amelyek oxigénszegény környezetben polimerizálódnak. Ilyen típusú tömítőanyagokat használnak általában menetes csatlakozók, és kisméretű hézagok tömítéséhez.

A jellemzőik szerint lehetnek:

  • Hőállók. A használhatósági jellemzőiket akár 300 °C-on is képesek megőrizni.
  • Üzemanyagoknak ellenállók. A használhatósági jellemzőiket az üzemanyaggal történő közvetlen érintkezés esetén is megőrzik.
  • kenőanyagoknak ellenállók. Nem károsítja őket a kenőanyagoknak történő kitettség.

Tippek az univerzális tömítőanyagok használatához

  1. Az alkalmazási területet tiszítsa meg a szennyeződésektől, és zsírtalanítsa.
  2. A jobb kötés érdekében csak az egymással összeragasztani, összekapcsolni kívánt két elem egyikének felületére vigye fel a tömítőanyagot.
  3. Ne használjon túl sokat az adott termékből: a tömítőanyag felesleg a polimerizációt követően bejuthat például a motor kenőrendszerébe, és meghibásodásokat okozhat.
  4. Minden esetben tartsa be a használati útmutatóban megadott, az adott termék alkalmazására vonatkozó időintervallumokat. Egyes termékek esetében, a termék felvitelét követően azonnal be kell szerelni azokat az alkatrészeket, amelyeken a terméket használták. Más esetekben viszont néhány percet várni kell az alkatrészek beszerelésével.

AutoDoc: kényelmes online vásárlás

Az online webshopunkból rendkívül kedvező áron vásárolhat gépjárművekhez gyártott univerzális tömítőanyagokat is. az AutoDoc katalógusában kizárólag csak a legjobb gyártók kiváló minőségű termékei találhatók meg. Cégünk szakemberei bármikor örömmel segítenek kiválasztani a gépjárművéhez tökéletesen megfelelő termékeket, és tájékoztatják azok szakszerű használatáról is. Emellett munkatársaink segítenek a rendelése leadásában, és tájékoztatják önt az aktuális promócióinkról, valamint a kiszállítással kapcsolatos tudnivalókról.

loader Kérjük, várjon...