Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
0,00 HUF
Az Ön kosara üres
nézet
Válasszon kategóriát
Gyártók
50 TÉTEL

A zsírtalanítókat a festés, alapozás, ragasztás, illetve a tömítés előtt alkalmazzák az adott felület előkészítéséhez. A segítségükkel könnyedén eltávolíthatók az olajfoltok és aszfalt maradványok. De emellett a használatuk révén lényegesen jobb tapadás érhető el a kezelt felületen, és biztosítható a bevonóréteg - pl. a fényezéshez használt festék - sokkal egyenletesebb eloszlása is.

A zsírtalanítók fajtái

  • Organikus oldószer-alapú készítmények. Olcsó termékek, amelyek megfelelők aszfalt foltok, gépolaj, ragasztómézga és természetes gumi, valamint szilikon és egyéb organikus eredetű szennyeződések eltávolítására. Gyorsan elpárolognak. Toxikus hatásúak, és fokozottan tűzveszélyesek.
  • Vizes bázisú készítmények. Antisztatikus tulajdonságokkal bírnak, és még a legmakacsabb foltok, szennyeződések is eltávolíthatók velük, beleértve a fémek felszínén keletkezett oxidréteget. Teljes mértékben ártalmatlan, biztonságosan használható készítmények. Műanyag felületeken is alkalmazhatók, de megfelelők nemvasfémekhez, illetve vasfémekhez is.
  • Organikus eredetű oldószerek emulzióin alapuló készítmények. Kiváló áthatolóképességgel rendelkeznek, és meggátolják, hogy az olaj részecskék bevonatot képezhessenek a kezelt felszínen. Az szerves alapú zsírtalanítókhoz képest kevésbé gyúlékonyak. A oxid réteget és a lerakódott kormot is eltávolítják, viszont relatíve magas ár jellemzi őket.

A zsírtalanítók használatának jellemzői

  1. Fontos, hogy az adott termék alkalmazása előtt alaposan olvassa át a használati útmutatóját, és pontosan tartsa be az abban leírt instrukciókat. Emellett győződjön meg arról is, hogy az adott termék kompatibilis-e a kezelni kívánt anyaggal. Például a fluortriklórmetán alapú termékek alumíniummal érintkezve robbanásveszélyes elegyet alkotnak, vízzel érintkezve pedig nehezen eltávolítható ragadós masszát képeznek.
  2. Oldószer bázisú készítmények használatakor a szükséges munkálatokat jól szellőző helyiségben végezze, és viseljen védőöltözetet, védő-szemüveget, valamint légzőkészüléket. A zsírtalanítók használata nyílt láng közelében szigorúan tilos.
  3. A zsírtalanító készítmény egyenletes eloszlatásának biztosítása érdekében használjon permetező eszközt, vagy egy speciális, szöszmentes törlőkendőt.
  4. Ne hagyja, hogy az adott vegyi készítmény teljesen megszáradjon az alkalmazását követően. A termék maradványokat a készítmény alkalmazást követően távolítsa el egy tiszta, szöszmentes törlőkendő segítségével.
  5. A zsírtalanító készítmény használatát követően az alkalmazás területet ne érintse meg csupasz kézzel.
  6. A tisztító hatás minőségének ellenőrzése végett helyezzen egy tiszta papírlapot az alkalmazási területre. Amennyiben az alkalmazási területen még találhatók olajfoltok, úgy azok nyomot fognak hagyni az ön által az ellenőrzés céljára használt papírlapon.

AUTODOC: kényelmes online vásárlás

A megfelelő minőségű zsírtalanítás a gépjármű karbantartásával kapcsolatos műveletek egyik kulcsfontosságú kritériuma, amely többek között a különböző alkatrészek közötti optimális tapadás biztosításához, a festékréteg felviteléhez, illetve a tömítések esetében is mindenféleképpen szükséges. Az AUTODOC online webshopjából bármikor vásárolhat fém és műanyag alkatrészekhez megfelelő, kiváló minőségű zsírtalanító készítményeket. A termék katalógusunkban hatalmas kínálat található a különböző típusú gépjárműipari vegyszerekből: az olcsó készítményektől a prémium minőségű, márkás termékekig. Mivel kizárólag csak minőségi termékeket forgalmazunk, ezért a készítmények közötti árkülönbség ellenére, mindegyikük tökéletesen megfelelő a rendeltetési céljára. Ha minket választ, akkor ön is meggyőződhet majd a kínálatunkban szereplő termékek kifogástalan minőségéről.

loader Kérjük, várjon...