Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
82-9789
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Téligumi

Gyártók
Kiváló minőségű 700 Téli gumik!
Elem per oldal:

A személyautókhoz készült téli gumiabroncsok a hideg fagyos időben is megőrzik a rugalmasságukat, és a hóolvadás időszakában is megtartják sűrűségüket. Olyankor szokták felszerelni őket, amikor a környezeti hőmérséklet +7 ° C alá esik. A nyári időszakban nem használatosak, mivel a forró aszfalttal érintkezve gyorsan elkopnak. 

Személyautókhoz készült téli gumiabroncsok használatának előnyei

A téli gumiabroncsok használata nélkülözhetetlen olyan országokban, ahol az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a négyévszakos gumiabroncsok alkalmazását. A téli gumik esetében a gumikeverékhez speciális összetevőket adnak hozzá, például természetes repceolajat. Az ilyen összetevők a nyári típusúakhoz képest sokkal rugalmasabbá teszik a gumiabroncsokat, ami jó tapadást biztosít számukra csúszós felületeken. A futófelület mélysége az esetükben 8-10 mm között, míg ez a paraméter a nyári gumiabroncsok esetében nem több 8 mm-nél. A futófelületi mintázatuk a hópép eltávolítására szolgáló megnövelt méretű lamellákat is tartalmaz. Ez a dizájn még havas úton is csökkenti a féktávolságot. A téli gumiabroncsok jeges vagy havas úton is megnövelik a gépjármű úttartási képességét. A szegecselt modellek alkalmazás jelentős mértékben megnöveli a tapadást. Viszont tény, hogy egyes országokban törvényileg nem engedélyezett a használatuk..

6 tip gumiabroncs kiválasztáshoz és vásárláshoz 

 1. Gumiabroncs vásárlásnál mindig vegye azt is figyelembe, hogy az adott gépjármű milyen éghajlati sajátosságokkal rendelkező régióban lesz használva. A gyártók a következő termékeket kínálják:
  • Európai típus. Gyakor olvadási időszakokkal tarkított enyhébb télre szánt gumiabroncsok. Számos kisméretű lamellával rendelkeznek, ami biztosítja a nedves hó és a latyak hatékony eltávolítását az érintkezési felüeltről. A szélek vízelvezető barázdákkal vannak ellátva. Az ilyen típusú modellek egyik előnye, hogy nagy sebességgel is használhatók.
  • Skandináviai. Az ilyen típusú, személyautókhoz készült téli gumiabroncsok a sokkal szélsőségesebb téli időjárási körülményekre vannak tervezve, mint például az extrém hideg, és a havas jeges utak. A lamellák élezett élekkel rendelkeznek, és a futófelület blokkok széle cakkos. Ez lehetővé teszi, hogy a gumiabroncsok biztonságosan tapadás mutassanak jégen vagy tömör hóban.  .
 2. Mielőtt a személyautó téli gumiabroncs katalógusból szegecselt tél gumikat választana, győződjön meg róla, hogy a használatuk törvényileg nem tiltott-e. Egyes országokban még a téli időszakban is csak a szegecs nélküli gumiabroncsok használata engedélyezett. Mindkét modell rendelkezik bizonyos előnyökkel. A szegecs nélküli gumiabroncsok ugyanis nem károsítják az út felületét, a használatuk csak kevés zajjal jár, és hozzájárulnak az üzemanyag hatékonyság növeléséhez. Vannak olyan termékek is, amelyek speciális dizájnnal rendelkeznek, ami lehetővé teszi a szegecsek beszerelését, illetve szükség esetén az eltávolításukat. Ezt a munkafolyamatot kizárólag csak egy szakszervizben lehet elvégeztetni. A szegecselt gumiabroncsok rövid féktávot biztosítanak, és kiváló tapadás nyújtanak jeges utakon; viszont száraz és tiszta aszfalton rosszabb a tapadásuk. A gyártók különböző szegecs típusokat használnak::
  • AD — alumíniumból gyártott;
  • SD — kemény fémötvözet maggal ellátott;
  • DD — gyémánt formájú éllel és szögletes pecekkel ellátott;
  • OD — ovális alapú;
  • MD — műanyagból gyártott, kemény fémötvözet maggal.
 3. Futófelületi mintázat kiválasztása. Abban az esetben, ha a mintázat irányított, akkor a vízenfutás kockázata kisebb lesz a hatékony vízelvezetés miatt. Viszont a nem irányított mintázattal rendelkező gumiabroncsok sokkal halkabbak.
 4. A keskenyebb, magasabb profillal rendelkező gumiabroncsokat részesítse előnyben, ha ezt az adott gépjármű gyártója engedélyezi. Ugyanis az ilyen típusú gumiabroncsok használta hatékonyabb kisodródás, megcsúszás elleni védelmet nyújt, és az esetükben az olvadt hó eltávolítása is gyorsabb.
 5. A gumiabroncsok egyszerre kell felszerelni az összes kerékre. Emellett egy pót - csere - gumiabroncs beszerzése is ajánlott.
 6. A szavatossági időt is vegye figyelembe. A gyártást követő 2-5 év után a gumiabroncsokat még abban az esetben sem szabad felszerelni, ha előzetesen soha nem voltak használva.

Autodoc.hu személyautókhoz készült téli gumiabroncsok online nagyáruháza

Az online áruházunkból kedvező áron vásárolhat személyautókhoz készült téli gumiabroncsokat is. Emellett rendszeresen vannak nálunk különböző promóciók is, amelyek révén pénzt spórolhat. Ha nagyon olcsón szeretne kiváló minőségű gumiabroncsokat vásárolni, akkor adja le a rendelését online módon most!