Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
11-1586
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Négyévszakos gumi

Gyártók
Kiváló minőségű 700 Négyévszakos autógumi!
Elem per oldal:

A személyautókhoz készült négyévszakos gumiabroncsok azokban az országokban megfelelőek, amelyek éghajlatát a következők jellemzik: hűvösebb nyarak, száraz telek. Az ilyen típusú termékek olyankor használatosak, ha a külső környezeti hőmérséklet a -7 és a 20 °C közötti tartományba esik. 

Személyautókhoz készült négyévszakos gumiabroncsok előnyei

Ilyen típusú gumiabroncsokat választva a gépjármű tulajdonosok megkímélhetik magukat a környezeti hőmérséklet folyamatos figyelemmel követésétől, ami a gumiabroncsok időben történő lecserélése miatt szükséges. Ugyanis a négyévszakos gumiabroncsok egész évben használhatók. Emellett nem kell aggódni amiatt, hogy mikor vásárolja meg az ember az évszaknak megfelelő csere gumikat, és amiatt sem, hogy hol tárolja őket, amikor nincsenek használatban. A négyévszakos gumiabroncsok nem csökkentik a gépjármű sebességét. Továbii előnyük, hogy a téli gumikhoz képest kevesebb zajjal jár a használatuk. A futófelületi mintázat csúszós felületű és száraz aszfalton is jó tapadást nyújt. Az olvadó hó elvezetése is biztosított, ami csökkenti a vízenfutás kockázatát. A téli gumiabroncsokhoz képest az összes négyévszakos gumiabroncs típus keményebb anyagból készül: a jobb vonóhatás biztosításához gyakran szilícium vegyületeket adnak hozzáa kompozícióhoz. 

6 tipp gumiabroncs választáshoz és vásárláshoz

  1. Vegye figyelembe, hogy a következő futófelületi mintázatok lehetnek:
    • Szimmetrikus. Amennyiben ez nem irányított, a tapadás mértéke még hátramenetben sem változik meg. Az irányított mintázat gyors és hatékony víz vagy hó eltávolítást biztosít: az ilyen típusú termékek megfelelők a nedves utakon történő gyakori használatra is.
    • Aszimmetrikus. Egy ilyen dizájn  magas fokú akusztikai komfortot nyújt, és manőverezésnél biztosítja az autó úttartási képességét.
  2. Amennyiben személyautókhoz készült négyévszakos gumiabroncsokat fog vásárolni, akkor a megjelölésekről se feledkezzen el. Különösen a szélesség rendkívül fontos. Amennyiben ez az adott gépjármű gyártója által nem tiltott, akkor a sztenderd gumiabroncsok helyett szélesebb autógumik is felszerelhetők. Ez javítja a gépjármű úttartási képességét. Viszont tény, hogy a keskenyebb gumiabroncsok pozitív hatással vannak az üzemanyag hatékonyságra.
  3. Válassza ki a megfelelő keresztmetszet magasságot. Alacsony profilú és teljes profilú gumiabroncsokat is fel lehet szerelni, amennyiben ez az adott gépjármű műszaki leírása szerint engedélyezett. Vegye figyelembe, hogy az előbbi gumiabroncs típus manőverezéskor javítja a gépjármű úttartási képességét, míg az utóbbi használata alacsonyabb zaj szintet és alacsonyabb vibrációs szintet nyújt.
  4. Amennyiben ön szeret sportosan vezetni, és nagyteljesítműnyű motorral felszerelt autója van, vegye figyelembe a sebesség index-et is. Számos téli gumiabroncs modellel ellentétben ez az érték a négyévszakos gumik esetében elérheti a 240 km/h-t is.
  5. A nedves tapadási index kapcsán cégünk szakemberi révén, vagy ez online áruházunkból is releváns információkat szerezhet. Ami a gumin lévő jelöléseket illeti, az "A" jelenti a legrövidebb féktávolságot, míg az "F" a leghosszabbat. 
  6. Vásárlás előtt ellenőrizze az adott termék szavatossági idejét. A gumiabroncsok esetében ez a gyártástól számított 5 éves idő intervallumot jelenti.

Autodoc.hu személyautókhoz készül négyévszakos gumiabroncsok online nagyáruháza

Az intuitív webldalunknak és a mobil alkalmazásunknak köszönhetően pár perc alatt kiválaszthatja a megfelelő termékeket a személyautó négyévszakos gumiabroncs katalógusunkból. Az áraink megfizethetők, és emellett rendszeres jelleggel vannak nálunk különböző promóciók is, amelyek időtartama alatt minden termékünket sokkal olcsóbban kínáljuk az ügyfeleinknek. Ügyfélszolgálatunk szakemberei bármikor örömmel állnak a rendelkezésére, segítenek az online vásárlás lebonyolításában, és gondoskodnak a megrendelt termékek gyors kiszállításáról.