Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
53-9849
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Nyárigumi

Gyártók
Kiváló minőségű 700 Nyári gumi!
Elem per oldal:

A személyautókhoz készült nyári gumiabroncsok olyankor megfelelők a használatra, ha a napi átlagos középhőmérséklet +7 °C feletti. A nyári gumik használata télen azért nem ajánlott, mert hidegben elveszítik a rugalmasságukat, rosszabbodik a tapadásuk, és a féktávolság megnövekedését eredményezik. A megfelelő gumiabroncsok, száraz és nedves útfelületen is jelentős mértékben hozzájárulnak a gépjármű jobb irányíthatóságához, és hatékony fékezést nyújtanak.

Személyautókhoz készült nyári gumiabroncsok használatának előnyei

Az ilyen típusú modelleket általában nagysűrűségű kemény gumiból készítik. Ugyanis ez megnöveli a tapadást aszfalton, pozitív hatással van az élettartamra, és manőverezéskor biztosítja az autó úttartásai képességét. A nyári gumiabroncsok a futófelületi mintázat terén is eltérnek az egyéb típusú autógumiktól. Például nagyobb mennyiségben találhatók rajtuk rézsutós barázdák (hornyok). Ez a tulajdonságuk egyrészt hozzájárul nedves utakon a szennyeződések hatékony eltávolításához, másrészt jó gyorsítási dunamikát biztosít száraz felületű utakon. A nyári időszakos használatra szánt modellek legtöbbje alacsony zajszinttel rendelkezik, és mérsékli az üzemanyag fogyasztást.

6 tip gumiabroncs kiválasztáshoz és vásárláshoz

 1. Kizárólag olyan méretű gumiabroncsokat szereljen fel, amelyek az adott gépjármű gyártója által ajánlottak között szerepelnek. Az alábbi dolgokat kell figyelembe vennie:
  • Szélesség. Minél szélesebb a gumi, annál jobb a gépjármű úttartási képessége vészfékezéskor és manőverezéskor. Viszont a széles gumiabroncsok megnöveli az üzemanyag felhasználást, és gyorsabban kopnak
  • Átmérő. Az átmérő megnövelése pozitív hatással van a sebességre és a gépjármű külső megjelenésére, viszont negatív hatással van a zajszintre.
  • Keresztmetszeti magasság. Az alacsony profilú gumiabroncsokat elsősorban azért szerelik fel,hogy jobbá tegyék a gépjármű külső megjelenését, a teljes profilú gumiabroncsokat pedig a kényelmi szint növelése miatt. Az utóbbiak simább, kényelmesebb vezetést nyújtanak.
 2. Vegye figyelembe a futófelületi mintázatot is. Ugyanis ez határozza meg az adott gumiabroncs teljesítmény jellemzőit. A személyautó nyári gumiabroncs katalógusokban a következő típusú termékek találhatók::
  • Szimmetrikus futófelületi mintázattal rendelkezők. A mintázat lehet irányított, illetve kötetlen forgásirányos mintázat (nem irányított). Az előbbi típusba tartozó gumiabroncsok hatékonyabban eltávolítják a vizet és a sarat az érintkezési felületről, míg az utóbbi kategóriába tartozók leginkább a városi környezetben használt gépjárművekhez megfelelők.
  • Aszimmetrikus futófelületi mintázattal rendelkezők. Az ilyen típusú gumiabroncsok bármilyen időjárási körülmények esetén kiváló úttartási képességet biztosítanak a gépjárműnek, mivel a váll részen sokkal merevebb blokkokkal rendelkeznek.
 3. Ellenőrizze a kompozíciót is. Ennek alapjául általában gumi szolgál, amihez szilikátokat, különböző olajokat, keményítőket, és egyéb anyagokat adnak hozzá. Az adalékok közül néhány csökkenti a gördülési ellenállási együtthatót, és az üzemanyag felhasználás mértékét, míg mások jobb tapadást biztosítanak.
 4. Az adott gépjármű használati körülményeinek figyelembevételével rendeljen személyautókhoz készült nyári gumiabroncsokat. Vannak olyan modellek, amelyek elsősorban autópályán történő használatra megfelelőek, és olyanok is, amelyek főként városi környezetben történő használatra alkalmasak. Az előbb változat esetében magasabb a sebesség index, míg az utóbbi esetében csak minimális a vízenfutás kockázata. Azokat a gumiabroncsokat, amelyek a leghatékonyabbak a vízelvezetés terén, gyakran "Rain", vagy "Aqua" megjelöléssel látják el..
 5. Forduljon szaktanácsadásáért az online áruházunk szakembereihez, akik minden szükséges információval ellátják ön az adott termék fő jellemzőivel kapcsolatban a gumiabroncs hőellenállási képességének fokozatát is beleértve. Ez az utóbbi tényező rendkívül fontos abban az esetben, ha forró éghajlatú környezetben vagy jelentős mértékű terhelésnek kitéve kívánja használni a gumiabroncsokat.
 6. Győződjön meg róla, nem járt-e le a gumiabroncsok élettartama, ami általában a gyártástól számított öt éves időtartam.

Autodoc.hu személyautókhoz készült nyári gumiabroncsok online nagyáruháza

Az Autodoc.huAz Autodoc.hu online áruházában széles választékot talál kiváló minőségű, olcsó termékekből is. Amellett, hogy az általunk forgalmazott termékek ára rendkívül kedvező, rendszeresen vannak nálunk különböző promóciók is, amelyek révén sokkal olcsóbb lesz a gépjárműve karbantartása. Akár most is vásárolhat nyári gumiabroncsokat, és meggyőződhet arról, hogy az online vásárlási mód számtalan kedvező ajánlatot biztosít önnek.