Plus
Próbálja ki a prémium fiókot
0   TÉTEL
#
76-9776
0,00 HUF
Az Ön kosara üres

Megnyílik a világ első automatizált parkolója Németországban

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE

Legfrissebb híreinkhez és tippjeinkhez kérjük, adja meg e-mail címét:

Ez a szolgáltatás Stuttgartban, a Mercedes-Benz múzeumban működik, a Daimler és a Bosch német vállalatcsoportok közös projeckjeként. Az autók maguktól parkolnak, mindenféle emberi beavatkozás nélkül: a vezetőnek nem kell mást tennie, csak aktiválni a folyamatot a megfelelő okostelefon alkalmazásban. A vezetők ugyanilyen módon kapják vissza gépkocsijukat.

A technológia a legújabb Mercedes-Benz E-osztály W213 modellel kompatibilis, ami a távolból is vezérelhető. A parkolóházban rengeteg érzékelő található, amelyek figyelik környezetüket, és az autóban található fogadóegységbe továbbítják az adatokat. Így, ha akadályt érzékelnek, az autó azonnal megáll. Szakértők véleménye alapján egy automatikus parkolóházban 20%-al több autó fér el, mint egy hagyományosban, mivel a rendszer az ütközés kockázata nélkül, nagyon közel helyezi el egymáshoz a gépkocsikat.

A technológia sokban hasonlít ahhoz, amit az önvezető autókban használnak. Az utóbbi években ezen megoldások fejlesztésével és tökéletesítésével számos autógyár foglalkozott, többek között a Daimler, a BMW, a General Motors, a Volvo és mások. Mindegyikük célja ugyanaz: teljesen automatikussá tenni a vezetést. A robotparkolás nagyszerű mód a biztonság alkalmazásához. Először is, egy parkolóházban végtelen számú érzékelő és kamera szerelhető fel, és ezek a lehető legcélszerűbb mértékben a parkolási körülményekhez igazíthatók. Másodszor, a rezgések és a szélsőséges környezeti tényezők hiánya azt jelenti, hogy a műszerek adatai pontosabbak lesznek.

Népszerű bejegyzések